Termékek Menü

Kowa SV II 10x25 Keresőtávcső

Ár:
45.700 Ft
Optimális képminőség, kedvező ár, kompakt méret és kis súly. Mivel a KOWA egy tradicionális Japán cég, ezért a kedvező árú távcsövei is valódi minőséget képviselnek a saját kategóriájukban.  A KOWA SV sorozatú távcsöveiben több olyan megoldást találunk, ami ebben az árkategóriában nem szokványos. A KR víz és szennyeződés lepergető bevonathoz hasonlót korábban csak egészen drága prémium kategóriás optikákon alkalmaztak. A távcső tubusa 100%-ig vízálló, és mivel az SV II 25 kompozit összetevőkből készül, ezért a súlya kivételesen alacsony .A tetőél prizmát fázis korrekciós réteggel látták el, a maximális szinhűségű , világosságú és kontrasztú kép érdekében.
Gyártó:
Cikkszám: KOWBIN0058
Elérhetőség: Szállítás alatt
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

Kowa SV II 25 tetőél prizmás távcső
A Kowa  SV  sorozatú távcsöveibe a több,mint félévszázad innovatív eredményeit építette be, mint a víz lepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az SV sorozat egyensúlyt teremt az optimális képminőség és a modern tervezés között, és ha ehhez megnézzük a csekély tömeget, és az árcédulán látható számot, akkor egyértelművé válik, hogy az SV sorozat többet nyújt, mint a hasonló ár kategóriájú vetélytársak.
Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű
A Kowa az SV II 25 sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges a feltűnően csekély tömeg elérése. A drámai súlycsökkentésnek köszönhetően, ennek a távcsőnek a felhasználhatósága nagyon  széles körű. A kis tömeg miatt sokkal több helyre vihetjük magunkkal, mert mind a szállítása, mind pedig a használata egyszerűbb.
Robusztus felépítés
A Kowa SV sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de megvédi az akaratlan sérülésektől is a lencséket. A kategória hasonló típusaihoz képest, a tárgylencse méretével arányban, megnövelték annak külső védelmét is, mely egyfajta "lökhárítóként" védi meg az ütéstől, repedéstől vagy töréstől a frontlencsét.
Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az SV sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.
Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek Tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!
A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.
Nitrogén Gáz Töltés
A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez biztosítja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.
Kowa lencsék és prizmák
A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Az SV sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.
Fázis Korrigált Tetőél Prizma
A tetőél prizma speciális bevonatai gondoskodnak a fázis korrekcióról, és növeli a visszaverődést. A bevonatok egymást erősítve és kiegészítve gondoskodnak, hogy a lencsék által adott kép mindig maximális színhűségű, világosságú és kontrasztú legyen.
Így a távcső természetes, élénk és kristálytiszta képet ad a megfigyelt motívumról.
A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távol tartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi az ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárogjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevetve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú védő bevonat korábban csak a jóval drágább távcsövek privilégiuma volt.
Felhasználás
A Kowa SV sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képminőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen. 
Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük. 
A távcső csekély tömege miatt kirándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására.
Állítható szemkagyló
A pupillatávolság egyszerű beállítását segíti a három fokozatban állítható (kitekerhető) szemkagyló. Ez jól jön szemüveg viselésekor, mert nem kell azt levenni a távcső használatához. 
 

Specifikáció

Szín Zöld
Nagyítás 10x
Frontlencse Átmérő 25mm
Gyártó KOWA
Gyártói cikkszám 12263
Termék család SV II
Típus KOWA SV II 10x25
Prizma típusa Tetőél Prizmás
Fókuszálás Központi Élesség Állítás
Nagyítás 10x
Kilépő pupilla 2,5mm
Látómező 114m / 1000m
Látószög 6,5 fok
Szemtávolság 12mm
Szürkületi érték 15,8
Relatív fényesség 6,3
Lencse bevonatok Fully Multicoated
Közelpont 1,5 m
Frontlencse átmérő 25mm
Pupillák közti távolság 55-72mm
Távcső teljes hossza 104mm
Szélesség 108mm
Súly 260 g
Gázöltés Nitrogén
Garancia 10 év

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Előrendelhető
48.000 Ft
Előrendelhető
42.000 Ft
Előrendelhető
49.800 Ft