Termékek Menü

KOWA YF II 8x30 keresőtávcső

Ár:
53.000 Ft
Könnyű, de jó minőségű Porro prizmás keresőtávcső 8x nagyítással, és hatalmas látómezővel. A szemtávolság 50 és 70 mm között állítható, ezért gyerekek is tökéletesen tudják használni.
Gyártó:
Cikkszám: KOWBIN0047
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

Kowa YF II 8x30 kompakt keresőtávcső
A Kowa  YF II  sorozatú távcsöveibe a több,mint félévszázad innovatív eredményeit építette be, mint a víz lepergető lencsebevonatot (Kowa Repellent, KR), vagy a 100%-ig vízálló tubust. Az YF sorozat egyensúlyt teremt az optimális képminőség és a modern tervezés között, és ha ehhez megnézzük a csekély tömeget, és az árcédulán látható számot, akkor egyértelművé válik, hogy az YF sorozat többet nyújt, mint a hasonló ár kategóriájú vetélytársak.
Sokat nyújt, mégis nagyon könnyű
A Kowa az YF II sorozatot kis tömegű, kompozit összetevőkből készíti, így lehetséges a feltűnően csekély tömeg elérése. A drámai súlycsökkentésnek köszönhetően, ennek a távcsőnek a felhasználhatósága nagyon  széles körű. A kis tömeg miatt sokkal több helyre vihetjük magunkkal, mert mind a szállítása, mind pedig a használata egyszerűbb.
Robusztus felépítés
A Kowa YF II sorozatot a felhasználói igények és visszajelzések alapján tervezték meg. A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de megvédi az akaratlan sérülésektől is a lencséket. A kategória hasonló típusaihoz képest, a tárgylencse méretével arányban, megnövelték annak külső védelmét is, mely egyfajta "lökhárítóként" védi meg az ütéstől, repedéstől vagy töréstől a frontlencsét.
Elemi behatások ellen is védve
Amellett, hogy a Kowa a távcsöveit tartósnak gyártja, az YF II sorozatot ráadásul bármely klimatikus viszonyok között használhatónak tervezte meg.
Először is, a tubus összes csatlakozása és toldása teljesen tömített, 100%-ig vízálló. Minden egyes példányt, külön-külön is letesztelnek Tömítettség szempontjából, a gyártás folyamán. Amelyik elbukik a teszten, az a darab nem kerülhet ki a gyárkapun!
A klimatikus optimalizáció második területe, a tubus kialakítása és a felület kiképzése. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja. E kétféle kiképzés kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben is, vagy kesztyűben tartva a távcsövet.
Nitrogén Gáz Töltés
A klimatikus optimalizáció végső fokozata az illesztések lezárása injektált ragasztóval, valamint a tubusok száraz nitrogén gázzal való feltöltése. Ez biztosítja, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozások (pl. száraz hideg környezetből, párás melegbe való belépés) ne okozzanak páralecsapódást a tubuson belüli lencsefelületeken, amely a távcsövek általános problémája.
Kowa lencsék és prizmák
A ma kapható távcsövek legfontosabb ismérve, a megjelenített látvány, azaz a belső optikai rendszer minősége. Ez az a terület, ahol a Kowa hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Az YF sorozat lencsetagjai kitűnő minőségű, japán optikai üvegből készülnek, melyek nem tartalmaznak a környezetre  káros hatású anyagokat (Eco-Glass), felületük többrétegű bevonatot tartalmaz. Ezek a lencsék éles, világos és tiszta képet biztosítanak.
A jól bevált Porro Prizma
A KOWA YF II keresőtávcsővek hagyományos Porro prizmával rendelkeznek, aminek számos előnye van. Porro prizmával kis költséggel lehet olyan kiváló minőségű távcsövet építeni, amit a tetőél prizmával sokkal többe kerülne. A Porro prizmás binokulár geometriai kialakítása ráadásul sokkal jobb 3D-s vizuális élményt nyújt, mint bármelyik tetőél prizmás.
A tárgylencsét és az okulár külső lencséjét KR bevonattal is ellátták, mely segít távol tartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi az ujjlenyomatok eredményét, az olajos, vagy zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárogjon a lencsebevonat alá és kikezdje az üvegfelületet. Mindent egybevetve, a KR bevonat minimálisra csökkenti a tisztítás során a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel. Ez a típusú védő bevonat korábban csak a jóval drágább távcsövek privilégiuma volt.
Felhasználás
A Kowa YF sorozat széleskörűen alkalmazható. A kiváló képminőség és a kitűnő lencsetagok teszik alkalmassá a távcsövet olyan megfigyelésekre, ahol a látvány legkisebb részletei is fontosak. Ez számos olyan feladatot jelent amelyek a hobbiszerű általános nézelődéstől kezdve, a specializált, professzionális felhasználásig terjed. A robusztus kialakítás és a klimatikus optimalizáció biztosítja, hogy a távcső mostoha, esős körülmények között is jól használható legyen. 
Ezek a jellemzők ideálissá teszik például madarak megfigyelésére, de ugyanúgy felhasználható hajókon is, hisz mindkét környezetben jól tűri a gyakori szélsőségeket.
A KR lencsebevonat egyszerűsíti a karbantartást egy-egy porosabb kaland után, így akár szafarira, vadasparkba is magunkkal vihetjük. 
A távcső csekély tömege miatt kirándulásnál, hegyi túránál (ahol minden gramm súly számít) sem kell otthon hagyni, így jó szolgálatot tehet az élmény fokozására. Vadászoknak ideális nappali cserkelő távcső lehet. Ha nem akarja mindenhová magával cipelni a nagy és nehéz éjszakai távcsövét, akkor a KOWA  YF egy ideális második távcső lehet.

 

Specifikáció

Szín Zöld
Nagyítás 8x
Frontlencse Átmérő 30mm
Gyártó Kowa
Gyártói cikkszám 11848Termék család:YF
Típus Kowa YF II 8x30
Prizma típusa Porro
Fókuszálás Központi Élesség Állítás
Nagyítás 8x
Kilépő pupilla 3,8mm
Látómező 140m / 1000m
Látószög 7,5 fok
Szemtávolság 20mm
Szürkületi érték 14,4
Relatív fényesség 15,5
Lencse bevonatok Fully Multicoated
Közelpont 5 m
Frontlencse átmérő 30mm
Pupillák közti távolság
Távcső teljes hossza 160mm
Szélesség 114mm
Súly 470 g
Gázöltés Nitrogén
Garancia 10 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Előrendelhető
49.800 Ft
Kifutott termék
77.000 Ft
Raktáron
99.500 Ft