Termékek Menü

Leupold QR Gyűrűpár / 30mm/ Középmagas / Leupold QR 30mm Medium Matte (49931)

Ár:
24.000 Ft
30mm-es gyűrűpár Leupold QR szerelékhez. A kovácsolt acélból készült , hőkezelt gyűrűket 4-féle magasságban gyártják: Alacsony, Középmagas, Magas és Szuper Magas. Két gyűrűmagasság között 3 mm különbség van, így a távcső méretéhez, és a pofadékhoz igazodva jól be lehet állítani a távcső magasságát. A gyártási precizitásnak köszönhetően a QR szerelék levétele, és újból felhelyezése után, a találati pont eltérés nem lehet több mint 1/2 MOA, Ez azt jelenti hogy 100 méteren kevesebb mint 15 mm a megengedett eltérés, ami vadászfegyverek esetében többnyire a szórásképen belül van, és gyakorlatilag elhanyagolható. A szerelék színe matt fekete, de rendelhető fényes fekete illetve ezüst színben is.
Gyártó:
Cikkszám: LEUSZE1047
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: 1.500 Ft

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

 • A QR szerelékrendszer ( Quick Release , azaz gyors oldású ) a Leupold által tervezett és gyártott évtizedek óta bevált technika. A gyűrűket jó minőségű acélból először kovácsolják, majd CNC gépeken pontos méretre alakítják, majd homokfúvásos tisztítás után galvanizálják, és csak ezután kapja meg a végső felületkezelést. A szigorúan ellenőrzött technológiának köszönhetően a Leupold QR szerelékek méretpontosak és gyártási tűrésből adódó méret eltérés rendkívül kicsi. Ez az oka annak hogy a gyártó által garantált pontosság 1/2 MOA ( szögperc ) , vagyis 100 méteren kevesebb mint 15 mm. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy a távcsövet akárhányszor leveszi és visszahelyezi, a találati pont nem fog eltolódni, hanem meglehetős pontossággal ugyanoda fog lőni.( Return To Zero). 
 • A QR szerelék rendszer két részből áll: a fegyver tokjára szerelt QR talpból , amely lehet egy vagy két részes, és a távcsőre szerelt QR gyűrűpárból. A gyűrűk alján van egy-egy csap, ami a talpban lévő furatba illeszkedik. Miután a csapot belehelyezte a furatba, a talpon található excenteres kar elfordításával tudja biztonságosan reteszelni.
 • QR szerléktalp méretpontosan készül kb. 30 féle fegyver típushoz
 • A QR gyűrűk 25 féle változatban készülnek 25,4mm ( 1 coll ) , 30mm, és 34mm es gyűrű átmérővel.
 • Az eltolt ( Extension ) gyűrűk esetében az egyik gyűrű egyenes állású, a másik viszont 15,9 milliméterrel hátra van tolva, így a távcsövet ennyivel lehet a szemhez közelebb vinni.
 • A QR gyűrűket négy féle magasságban gyártják.
 • LOW    -alacsony:  a gyűrű közép vonalának magassága a talptól mérve 0,65in= 16,51mm, ez általában a 40 mm-nél kisebb objektív lencséjű távcsövekhez megfelelő
 • MEDIUM -középmagas:  a gyűrű közép vonalának magassága a talptól mérve 0,77in= 19,56mm, ez általában a 42-45 mm-es objektív lencséjű távcsövekhez megfelelő, bizonyos esetekben 50-hez is.
 • HIGH    -magas:  a gyűrű közép vonalának magassága a talptól mérve 0,90in= 22,86mm, ez általában a 50 mm-es objektív lencséjű távcsövekhez megfelelő,, bizonyos esetekben az 56-osokhoz
 • SUPER HIGH    -szuper magas:  a gyűrű közép vonalának magassága a talptól mérve 1,00in= 25,4mm, ez általában a 56 mm-es objektív lencséjű távcsövekhez megfelelő
 • Természetesen a fentiek csak útmutatásul szolgálnak, hiszen a szerelési magasság sok tényezőtől függ: cső vastagsága, nyílt irányzék, távcső szerelési hossza, pofadék, zászlós biztosítás stb.

Specifikáció

Szerelék oldása Kézzel oldható
Távcső Felfogatás 30 mm Gyűrű
Gyűrű anyaga Acél

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!