Termékek Menü

KOWA GENESIS 8x33 DCF Keresőtávcső

Ár:
405.000 Ft

A látvány maximuma: Genesis XD 33 sorozat 
A Kowa keresőtávcsöveinek prémiumát jelentő Genesis sorozatú távcsövek „PROMINAR“ lencséket tartalmaznak. Ez a 4 db XD lencsetagot (2 tag, 2 csoportba rendezve) felhasználó távcső a világon polgári célokra elérhető, lehető legjobb képminőséget biztosítja 33 mm-es frontlencsével. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.

A Genesis XD 33 sorozat széles látómezőt kínál, „saroktól, sarokig“ éles képpel, minimális fényveszteség mellett. A nagy fénytörésű tetőél prizma (Bak4 + SK15) szinte teljes visszaverődést ad, ami a Kowa specialitás C3-as lencsebevonatokkal kombinálva, a lehető legélesebb és legtisztább képet adja.

A Genesis XD 33 sorozat a páratlanul éles, plasztikus és világos kép élményét adja a megfigyelőnek. Ezzel a távcsővel öröm a nézelődés, akár hosszú órákon át is. 

A távcsövön átnézve, a világ egy másik dimenziója tárul a szemünk elé...

Gyártó:
Cikkszám: KOWBIN0028
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

A Kowa fémjelezte XD Lencsék (extra alacsony fényszórású üveg, mely jellemzőiben hasonló a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt (színhibát).

A Kowa távcsövekben Schmidt-Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljesen verődik vissza. Ezt a felületet úgynevezett C3-as bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban (400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabb jelennek meg a látott képen.

Az újtervezésű okulár a Genesis XD 33 sorozat látómezejét 8-szoros nagyítású változatnál 28%-al (140 méterre), míg 10-szeres nagyításnál 14%-al (119 méterre) növelte meg, a Kowa BD32 verziókhoz mérten.

A Schmidt-prizma fáziskorrigált bevonata biztosítja az éles képet és a rendkívül jó kontrasztot

A távcső tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást is.

NEM alkalmas víz alatti használatra!

A legfejlettebb fémöntési eljárással (tixotróp fröccsöntés) készülő magnéziumötvözetű váz a nagy tartósságot és a csekély tömeget egyesíti magában. A távcső tartós és megbízható, ellenáll számos mostoha körülménynek és megfelelően stabil fogást biztosít.

Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a színhű, világos és részletes kép megjelenését.

A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít szabályozni a pupillatávolságot szemüveggel, vagy anélküli betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.

A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.

Specifikáció

Szín Zöld
Nagyítás 8x
Frontlencse Átmérő 33mm
Gyártó KOWA
Gyártói cikkszám
Termék család GENESIS
Típus Kowa Genesis XD 8x33
Prizma típusa Tetőél Prizmás
Fókuszálás Központi Élesség Állítás
Nagyítás 8x
Kilépő pupilla 4,1mm
Látómező 140m / 1000m
Látószög 8,0 fok
Szemtávolság 15mm
Szürkületi érték 16,2
Relatív fényesség 16,8
Lencse bevonatok Fully Multicoated
Közelpont 1,5 m
Frontlencse átmérő 33mm
Pupillák közti távolság 56-74mm
Távcső teljes hossza 131mm
Szélesség 121mm
Súly 590 g
Gázöltés Nitrogén
Garancia 10 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!