Termékek Menü

Kowa TSN-99S ferde betekintésű spektiv, okulár nélkül

Ár:
1.134.000 Ft
Kompromisszumok nélküli látvány

A TSN-99 sorozat a Kowa több, mint 60 évnyi optikai fejlesztésének csúcsterméke. ATSN-99A / 99S típusok a Kowa legújabb zászlóshajói. Kis méretűek, csekély súlyúak, de ezek miatt nem kellett feláldozni semmit sem a képminőségből. A távcsőben látott színhibáktól és torzításoktól mentes, színhű képről a fluorit és XD lencsetagok gondoskodnak.
Gyártó:
Cikkszám: KOWOBJ0030
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

Kowa  TSN-99S egyenes betekintésű spektívek
A teljesen fluorit kristály lencsetagokat tartalmazó, ferde betekintésű spektív kiemelkedő optikai jellemzőket vonultat fel. A fluorit lencsetagok használata csökkenti a kromatikus aberrációt és segít elérni a szinte tökéletes látványt. Teljesen fluorit lencsetagokat csak a TSN-99A/99S típusok tartalmaznak. 
A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben. 
A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

Nitrogén töltés
A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, szárat nitrogén gázzal töltött, mely segíti megakadályozni , hogy nedvesség jusson a tubus belsejébe , ami bepárásodást okozhatna.

Kettős fókuszállító mechanizmus
Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élesség állító rendszer tovább fejlesztése az új, kettős fókuszáló mechanizmus. A gyors élesség állítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegynyi pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is, akár fotózáshoz is.

Okulár rögzítése
A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, amely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.

Magnézium ö
tvözetű tubus.
A magnéziumötvözetű távcsőtest nagyon kifinomult , modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, amely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal gyártott, nagy átmérőjű fémtestek érzetét adja, de  azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.


" PROMINAR " lencsék
A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció ( színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén. Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával. A TSN 884 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos lencsetagok helyét, fluorit, és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát.

Fluorit lencsék
A Kowa egyedül a csúcskategóriás spektívjeiben alkalmaz fluorit lencsetagokat. A fluorit kristály lencsetag mesterségesen növesztett monokristály, melynek jó tulajdonságaival a normál optikai üvegek nem vehetik fel a versenyt. Emiatt ideális lencse alapanyag, mely szinte teljesen kiküszöböli a kromatikus aberrációt ( színhibát). A Kowa kifinomult gyártástechnológiával előállított fluorit kristály éveken át tartó, maximális képminőséget garantáló látványt nyújt.

Komapkt kivitel
A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát, míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát. A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, úgy, hogy a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva. A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső hosszúsága akkora mint egy átlagos 80mm-es frontlencséjű spektívé. Ennek ellenére a csekély méret miatt mégsem kellet feláldozni semmit a megjelenített látvány minőségéből.


 

Specifikáció

Frontlencse átméróje 99 mm
Szűrőmenet átmérője 105 mm
Közelpont 6m
Lencse típusa
Fluorit kristály
Távcső hossza TSN-99S 378 mm
Távcső tömege 1,81 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!