Termékek Menü

KOWA TSN-774 egyenes betekintésű spektív okulár nélkül

Ár:
711.000 Ft
Kis méret, hatalmas optikai teljesítmény
Kitűnő kép, kompakt kivitel. Ezek jellemzik a TSN-770 sorozatot, melynek nincs vetélytársa a saját kategóriájában. Víz- és porálló kivitelű, száraz nitrogénnel töltött  tubus. A TSN-770 sorozatban alkalmazott XD-lencsetagoknak köszönhetően nagyon alacsony szintre csökkent a távcsőben látott színhiba és torzítás.
Gyártó:
Cikkszám: KOWBIN0026
Elérhetőség: 1 db raktáron
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

Kowa  TSN-774 egyenes betekintésű spektívek
A TSN-774 spektívekben alkalmazott XD lencsék jelentős mértékben csökkentik a színi hibát.
A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben. 
A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait [a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik].

Nitrogén töltés
A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, szárat nitrogén gázzal töltött, mely segíti megakadályozni , hogy nedvesség jusson a tubus belsejébe , ami bepárásodást okozhatna.

Kettős fókuszállító mechanizmus
Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élesség állító rendszer tovább fejlesztése az új, kettős fókuszáló mechanizmus. A gyors élesség állítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegynyi pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is, akár fotózáshoz is.

Okulár rögzítése
A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, amely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.

Magnézium ö
tvözetű tubus.
A magnéziumötvözetű távcsőtest nagyon kifinomult , modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, amely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal gyártott, nagy átmérőjű fémtestek érzetét adja, de  azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.


" PROMINAR " lencsék
A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció ( színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén. Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával. A TSN 884 / 883 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos lencsetagok helyét, fluorit, és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát. A TSN 774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék a fluorit kristályhoz hasonlóan jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. Minden lencsetag környezetbarát Eco Glass, mely nem tartalmaz ólmot, vagy egyéb károsító anyagot.

XD-lencsék
Az XD-lencsék ( eXtra-low-Dispersion= nagyon alacsony színszórás) rendkívül jó optikai tulajdonsággal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik. Az XD-lencsével épített TSN 774 spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagokkal épített TSN 884 csúcsmodellét.

Kompakt kivitel
A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát, míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát. A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, úgy, hogy a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva. A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső hosszúsága akkora mint egy átlagos 60mm-es frontlencséjű spektív. Ennek ellenére a csekély méret miatt mégsem kellet feláldozni semmit a megjelenített látvány minőségéből.


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!