Termékek Menü

Kowa BD XD10x56 keresőtávcső

Ár:
210.000 Ft

Belépőszintű luxus: BD 56XD Prominar sorozat, XD lencsetagokkal 

A Kowa prémium minőségű keresőtávcsöveiben alkalmazott legendás „PROMINAR“  XD lencsetagjaiból 2 db került az új BD 56XD sorozat típusaiba. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot. A többrétegű lencsebevonatoknak, és KOWA által alkalmazott C3 prizmabevonatnak köszönhetően magas fényáteresztés garantálja a kiváló szürkületi teljesítményt.

" Csodás, pazar, imádni való, elegáns és vadászias. "

Kategóriájában kiemelkedő képminőség és kényelmesen kézreálló, kompakt méret jellemzi. 
Színekben és részletekben gazdag látványt nyújt, mérsékelt áron.

 

Gyártó:
Cikkszám: KOWBIN0054
Elérhetőség: Szállítás alatt
Szállítási díj: Ingyenes

Termékoldali előnyök

14 NAPOS VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIA 10 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Leírás

Belépőszintű luxus: BD 56 XD Prominar sorozat, XD lencsetagokkal
A Kowa prémium minőségű keresőtávcsöveiben alkalmazott legendás " PROMINAR " XD lencsetagjaiból 2 db került az új BD 56XD sorozat típusaiba. Az XD lencsetagok nagy mértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.
Kategóriájában kiemelkedő képminőség és kényelmesen kézreálló , kompakt méret jellemzi. Színekben és részletekben gazdag látványt nyújt, mérsékelt áron.

"Csodás, pazar, imádnivaló, elegáns és vadászias"
E szavakkal méltatta a magyar blogíró, tesztelő a távcsövet annak kipróbálása után. Talán nem véletlen a lelkesedése, hiszen ízig-vérig vadászoknak tervezett, szándékoltan az ő tevékenységüket segítő optika született meg a BD 56XD sorozat személyében.

PROMINAR XD lencsetagok
A Kowa fémjelezte XD lencsék ( extra alacsony színszórású üveg, mely jellemzőiben hasonlít a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt ( színhibát). A megfigyelés kényelmét segíti, hogy a kép, még a szélek felé sem torzít, így a több órán át tartó megfigyelés sem fárasztja el a szemet.

C3 Prizmabevonat
A Kowa távcsövekben Schmidt Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljes mértékben verődik vissza. Ezt a felületet, úgynevezett C3 bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban ( 400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabban jelennek meg a látott képen.

Nitrogén töltésű tubus
A távcső tubusa enyhe túlnyomásó, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a nedvesség távcsőbe jutását, ezáltal a bepárásodást is.

Nem alkalmas víz alatti használatra!

Többrétegű lencsebevonat
Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a szinhű, világos és részletes kép megjelenését.

Állítható szemkagyló
A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít pontosan beszabályozni a pupilla távolságot szemüveggel, vagy anélkül való betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.

Holtjáték nélküli fókuszbeállítás
Igazán finoman működő, a legfelsőbb kategória precizitását idéző fókuszbeállító gombbal állítható az élesség. Az állítás megfelelő erőt kíván, de nem túl szoros, se nem túl könnyen elforduló a gyűrű. Nincs holtjáték, mindíg precízen szabályozható, mit lássunk élesen a képen.

Specifikáció

Szín Zöld
Nagyítás 10x
Frontlencse Átmérő 56mm
Gyártó KOWA
Gyártói cikkszám
Termék család BD 56 XD
Típus Kowa BD 10x56 XD PROMINAR
Prizma típusa Tetőél Prizmás
Fókuszálás Központi Élesség Állítás
Nagyítás 10x
Kilépő pupilla 5,6mm
Látómező 103m / 1000m
Látószög 5,9 fok
Szemtávolság 18mm
Szürkületi érték 23,7
Relatív fényesség 31,36
Lencse bevonatok Fully Multicoated
Közelpont 3 m
Frontlencse átmérő 56mm
Pupillák közti távolság 57-75mm
Távcső teljes hossza 168mm
Szélesség 148mm
Súly 1150 g
Gázöltés Nitrogén
Garancia 10 év

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Szállítás alatt
207.000 Ft
Szállítás alatt
216.000 Ft
Előrendelhető
229.000 Ft