Termékek Menü

Alpex A50T digitális céltávcső

Alpex A50T digitális céltávcső Már előrendelhető a Hikmicro digitális céltávcső szériájának első típusa az 50mm-es optikával szerelt A50T.

HIKMicro Alpex A50T Digitális céltávcső és 940nm-es infravető. 

A Hikmicro első digitális céltávcsöve az Alpex A50T elsősorban az alacsony megvilágítású napszakok, pirkadati, alkonyati szürkület idején történő vadászatra készült. Kialakításában külsőre is úgy néz ki, mint egy hagyományos céltávcső, az általános 30mm-es tubus átmérővel és gyűrűs felfogatási lehetőséggel, tradicionális megjelenéssel
Fontos tudni, hogy a kamera fő elemének számító éjszakai/nappali képalkotást végző érzékelőelem technológiáját a Hikmicro anyavállalata a Hikvision, amely a világ legnagyobb kameragyártója már hosszú évek óta fejleszti, biztonságtechnikai rendszerei részére. Ez a hosszú évek alatt megalapozott tudás óriási előnyt jelent az alapból "vadászati" célú versenytársaival szemben. A szenzor Full HD azaz 1920x1080 pixel felbontású és rendkívül nagy érzékenységű. A kijelző a korszerű OLED technológiára épül és 1024x768 pixellel rendelkezik. Az 50 mm-es frontlencse és az okulár 3,5x-es optikai nagyítást ad, amit a digitális zoom funkcióval 7/14/28x-os értékre nagyíthatunk. A céltávcső látószöge 7,7°ami 100m-en 13,4m-es vízszintes látómezőt jelent.

Az éjszakai vadászatot segíti a változtatható fókuszú infravető, amely a szerelékével együtt, nálunk a SPEKTIV-nél 940nm-es (látható fénytartomány feletti hullámhosszú) változatban az alapfelszerelés része. A nagy hatótávolságú infravető, koncentrált, nagy fénymennyiséggel rendelkezik, ennek kezelése bármilyen kamera, vagy digitális céltávcső érzékelőjének számára igazi kihívás, tehát korántsem egyszerű feladat. Alaposan megtervezett, és felépített szabályzó áramkörök gondoskodnak arról, hogy az objektumról visszaverődő fénysugarak ne vezéreljék túl, vakítsák el a kamerát. Nem mindegy milyen gyorsan és milyen hatékonyan tudnak reagálni a visszaverődő fény dinamikai változásaira. Úgy gondolom ebből a szempontból is jól vizsgázott az Alpex.

A készülék kifejezetten hosszú 12-13 órás üzemidejét a beépített 2db nagyteljesítményű Lítium akku és a cserélhető CR123 tartalékakku teszi lehetővé.
Kezelése és a menü vezérlése a Stellar-nál már megszokott forgatható tárcsa használatával itt is gyors és egyszerű. A tárcsa forgatásával változtathatjuk a digitális nagyítást és navigálhatunk a menüben, a tárcsa közepének megnyomásával, váltogathatunk az előzetesen beállított (felhasználó/fegyver) szálkeresztjei között, beléphetünk a menübe és aktiválhatunk beállításokat a menün belül. A felső íven található három gomb szinte teljesen belesimul a felületbe. A középső gomb a ki/bekapcsolást és az alvó üzemmód aktiválást végzi, a baloldali a fénykép és videó rögzítését, míg a jobboldali a kép a képben ablak aktiválását, illetve az éjszakai/nappali üzemmód váltást teszi lehetővé.

(Az éjszakai/nappali üzemmódváltásnál hallható kattanás hasonlít a hőkameráknál megszokott kalibrálásra, itt ez a hang azonban, egy szűrő mozgatását jelenti. Ez a szűrő nappal blokkolja a fény bizonyos hullámhosszait, hogy a kamera nappal élethű és dinamikus színeket tudjon produkálni, éjszakai üzemmódnál viszont lehetővé teszi a nem látható tartományú infra hullámhossz tartományú fény bejutását az érzékelőbe, ezáltal érzékenyebbé téve az eszközt az éjszakai vadászatra).

A beállítási menüben 5 felhasználót (fegyvert) tudunk kezelni. Ezek mindegyikéhez ötféle szálkeresztet programozhatunk előre, az általunk kiválasztott fekete/fehér/zöld/vörös szín típussal.   

Az Alpex A50T a Stellar szériához hasonlóan beépített mikrofonnal és visszarúgás aktivált (lövésre induló) hang és képfelvétel készítési lehetőséggel is rendelkezik. A felvétel ilyenkor a lövés pillanatához viszonyítva elő és utórögzítést is tartalmaz, amely alapból 7mp elő és 15mp utóriasztást jelent. A készülékben 64GB-os EMMC memória található, amivel akár több órás videófelvétel és rengeteg fénykép készíthető.

Mobil telefonnal Wifi-n keresztül kapcsolódhatunk a Hikmicro Sight alkalmazáshoz, amellyel folyamatos élőképet tudunk megjeleníteni, vezérelni, kezelni a készüléket, fotót és videót készíteni, menteni, de ennek segítségével interneten keresztül online aktualizálhatjuk a legfrissebb szoftver verzióra.  

HIKMICRO ALPEX A50T - promóciós videó a SPEKTIV Youtube csatornáján megtekinthető ide kattintva: https://youtu.be/ep88maT-kPU

HIKMICRO ALPEX A50T - Teszt - A SPEKTIV,hu demo felvételei a SPEKTIV Youtube csatornáján: https://youtu.be/vyvJSwzgYR8

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Előrendelhető
blog comments powered by Disqus